Over BAKED

In 2013 ziet BAKED het levenslicht wanneer Karolien haar eigen taartenbar in Antwerpen opent.

Een gezellige plek waar iedereen terecht kan voor een lekkere koffie én een heerlijk stuk home made gebak. Een royale portie, ambachtelijk bereid en met veel liefde gebakken.

En dat wordt duidelijk gesmaakt. De klanten zijn enthousiast en snel volgen ook aanvragen van andere koffiebars die maar al te graag BAKED-gebak willen verkopen. De aanvragen voor dessertbuffetten lopen vlotjes binnen. Het wordt drukker en drukker.
En dan blijkt plots de combinatie van dit alles teveel..

Na veel wikken en wegen, wordt in 2015 met pijn in het hart de taartenbar gesloten en stapt in 2016 Stefanie, zus van Karolien, mee in het BAKED-verhaal. Hierdoor kan Karolien zich 100% concentreren op wat ze het allerliefste doet: de lekkerste taarten bakken.

Stefanie neemt ondertussen alle communicatie en administratie op zich en springt bij in de bakkerij wanneer nodig.

Het resultaat: de agenda loopt propvol. Leveringen aan koffiebars, dessertbuffetten voor trouwfeesten en babyborrels, verjaardagsfeestjes,.. Tot in 2020 Corona toeslaat.

Na enkele Corona-jaren en veel nadenken is het in 2022 tijd voor een nieuwe stap: de verhuis van de bakkerij naar Retie.

Karolien zal vanuit de nieuwe bakkerij blijven bakken, maar enkel nog voor koffiebars en dessertbuffetten. Op deze manier kan ze alles terug alleen verder zetten vanuit een locatie vlakbij thuis.

Alle gebak blijft home made en vers bereid. Er wordt gewerkt met seizoensgebonden ingrediënten en pure smaken, zonder toevoeging van kunstmatige smaak- of kleurstoffen.

En de porties zijn nog even royaal als bij de start.

Het uitgebreide assortiment is Amerikaans geïnspireerd, met als topfavoriet: worteltaart met roomkaasglazuur. Maar ook de klassiekers zoals een frangipanetaart of een appel-kaneel cake worden met veel liefde gemaakt.

Tot snel!
Karolien